Veilig sleutelbeheer bij zorginstellingen

Een cruciale schakel voor medicatiebeheer

Bij zorginstellingen gelden strikte regels voor het beheer van medicatie, zodat de veiligheid van zowel de patiënt als de medewerker geborgd is. Medicatie moet in een afgesloten ruimte opgeslagen worden en alleen bevoegde zorgmedewerkers mogen hier toegang toe hebben. Ook is een nauwkeurige registratie noodzakelijk waarmee in- en uitgaande medicatie, inclusief details over hoeveelheden, tijdstippen en betrokken personen terug te zien zijn.

Zorgvuldig sleutelbeheer is van essentieel belang om misbruik te voorkomen, zoals het opsparen van opiaten voor persoonlijk gebruik door medewerkers.

De uitdaging van sleutelbeheer

Juist het sleutelbeheer en de registratie wie toegang heeft tot de medicatiekast is een behoorlijk uitdaging binnen veel zorginstellingen. Het uitgeven van sleutels verloopt vaak goed, maar de registratie van het terugbrengen ervan schiet regelmatig tekort.

Sleutels worden veelal overgedragen tijdens dienstwisselingen, waarbij door tijdsdruk een correcte registratie soms achterwege blijft. Dit leidt tot situaties waarin niet duidelijk is waar sleutels zich bevinden en duplicaten in omloop raken. Het is daarom cruciaal dat het sleutelbeheer voor medicijnopslagkasten goed geregeld is.

Automatische uitgifte en inname van sleutels

De KeyConductor sleutelkast biedt een innovatieve oplossing voor de uitdagingen van sleutelbeheer in de zorg. Deze geavanceerde sleutelkast maakt automatische uitgifte en inname van sleutels mogelijk, zonder tussenkomst van een balie of teamleider.

Met 24/7 toegang voor het ophalen en terugbrengen van sleutels, en toegang tot de kast via de bestaande toegangspas, biedt de KeyConductor een efficiënte en veilige oplossing.

 

video-thumbnail

Rapportages met 100% inzicht

Rechten en rollen worden vastgelegd in de bijbehorende Connect software, zodat duidelijk is wie toegang heeft tot welke sleutels. Bovendien zorgt een duidelijke registratie ervoor dat altijd bekend is wie welke sleutel heeft meegenomen, met een incidentenmelding wanneer een sleutel niet tijdig wordt teruggebracht.

Een open MacBook toont de gebruikersinterface van Nauta Connect's key management software met overzicht van sleuteluitgifte en -inname
  • Schaalbaar tot duizenden sleutelposities

  • Moeiteloos uit te breiden met extra blades

  • Eenvoudige installatie

  • Proefplaatsing mogelijk

  • Optie voor lease

Liever eerst ervaren zonder sleutelkast?
Wij bieden ook instapmogelijkheden middels een barcodescanner

Elektronische-sleutelkast-keyconductor

Soepele integratie met eigen IT-omgeving

De KeyConductor sleutelkast is eenvoudig te integreren met uw bestaande administratiesysteem, waardoor dubbele administratie wordt voorkomen en de implementatie soepel verloopt. Dankzij snelle gegevensuitwisseling zijn rechten en rollen altijd actueel, wat bijdraagt aan een veilige en efficiënte werkomgeving.

Meer weten over onze oplossingen?

Bent u benieuwd hoe de KeyConductor het sleutelbeheer binnen uw zorginstelling kan optimaliseren? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend advies.

Wij bieden ook oplossingen voor het automatisch beheer van bedrijfsmiddelen in elektronische lockers die functioneren als uitleenmuur. We vertellen u er graag alles over!

Neem contact met ons op