Geschiedenis

2023

Nauta Connect BV ziet het levenslicht, en we lanceren een gloednieuwe website: nautaconnect.com. Deze volgende fase wordt ondersteund door een frisse nieuwe huisstijl en bijpassend logo.

Het Nauta Connect-logo bevat in de letters van Connect het oneindigheidssymbool, wat staat voor de naadloze verbinding tussen klanten, hardware en software. Deze oneindige loop benadrukt dat elk element cruciaal is; zonder één schakel functioneert het geheel niet.

2022

Een mijlpaal wordt bereikt wanneer de Nauta Group een meerderheidsbelang neemt in CaptureTech Products. Dit leidt tot een samensmelting van CaptureTech’s intelligente, elektronische oplossingen met Nauta’s solide, mechanische beveiligingsproducten. 

De synergie tussen beide bedrijven biedt een nieuwe dimensie aan de bestaande activiteiten. Met de kennis van het software ontwikkelteam van CaptureTech Products ontstaan er, naast het continu optimaliseren en doorontwikkelen van de bestaande oplossingen, nieuwe mogelijkheden.

2021

De Nederlandse Politie kiest voor onze Intelligente Beheer Kasten (IBK’s) en het bijbehorende managementplatform. De kast is ‘intelligent’ omdat er ook direct een communicatiestroom bij op gang komt. De reparatieafdeling wordt geïnformeerd over de defecte portofoon en de medewerker ontvangt bericht wanneer het reserve-exemplaar kan worden opgehaald in de locker.

2020

De Nederlandse Politie zoekt slimme lockers voor het vervangen, omwisselen en het oplossen van incidenten met Mobiele ICT Middelen (MIM’s), waaronder portofoons en publiceert hiervoor een aanbesteding.

2019

CaptureTech zet zich samen met Loomis, een vooraanstaande waardetransporteur en belangrijke klant, internationaal op de kaart. Met Loomis’ uitbreiding naar talrijke landen, implementeren wij onze KeyConductor sleutelkasten met meer dan 3000 sleutelposities per filiaal in al hun vestigingen wereldwijd.

Deze internationale aanwezigheid stelt ons in staat ons gespecialiseerde sleutelbeheer steeds verder uit te rollen.

2017

Geïnspireerd door het succes van het geautomatiseerd innemen en uitgeven van sleutels, lanceert CaptureTech de CapLocker. Deze intelligente, elektronische locker automatiseert het uitlenen van waardevolle bedrijfsmiddelen zoals laptops en camera’s. Het software development team ontwikkelt hiervoor een nieuwe versie van de beheersoftware WebManager.

De Hogeschool van Utrecht is een van de eerste klanten die de slimme “uitleenmuur” in gebruik neemt. Studenten kunnen online spullen zoals een laptop reserveren en met een unieke QR-code de bijbehorende locker openen.

 

2015

Nauta wordt distributiepartner en voegt automatisch sleutelbeheer met de KeyConductor sleutelkast toe aan de portfolio.

Nieuwe klantgroepen zoals transportbedrijven kiezen voor de KeyConductor om sleutels van het wagenpark en vertrekken als de airco- en serverruimte automatisch mee uit te geven en in te nemen. De KeyConductor sleutelkasten worden inmiddels aan klanten over de hele wereld verkocht.

 

2011

Het verhaal begint in 2011 bij de firma CaptureTech die de vraag krijgt van een waardetransporteur om iets te bedenken voor het sneller en beter identificeren van hun sleutelbossen. Op basis van deze klantvraag ontwikkelt CaptureTech de KeyCaptor, een groot model sleutelkast met een weegschaal en RFID-antenne.

De vraag naar geautomatiseerde sleuteluitgifte neemt daarna snel toe. Het developersteam slaat een nieuwe richting in, bundelt de ideeën en ontwikkelt zo de KeyConductor. Deze elektronische sleutelkast evolueert daarna van grootschalige oplossingen naar compactere kasten zoals we ze nu nog steeds kennen. Scholen en hotels zijn belangrijke afnemers van de KeyConductor.