Hogeschool Utrecht start uitrol intelligente uitleenmuur

Middelen als laptops en camera’s worden sinds 2017 door Hogeschool Utrecht (HU) op een bijzondere manier beschikbaar gesteld. Waar de servicebaliemedewerker voorheen elke dag zo’n zestig items uitleende, halen de studenten en medewerkers nu zelf de benodigde middelen uit de ‘uitleenmuur’.

Uitleenmuur met QR-code lezer

Online kunnen zij een item reserveren en met de unieke QR-code die zij ontvangen kunnen zij de locker openen. Met de implementatie van deze uitleenmuur – inmiddels op zes locaties van de HU – bespaart de HU tienduizenden handelingen per jaar. “Handelingen die vanuit hospitality oogpunt geen waarde toevoegen”, aldus Allard Schelhaas, Chief Hospitality bij HU.

video-thumbnail

De nieuwe manier waarop de bedrijfsmiddelen worden uitgeleend, is zowel door de studenten als door de medewerkers zeer goed ontvangen

24/7 reserveren

De nieuwe manier waarop de bedrijfsmiddelen – in dit geval camera’s, laptops, beamers, e.d. – bij HU worden uitgeleend, is zowel door de studenten als door de medewerkers zeer goed ontvangen na een pilot van een half jaar. De belangrijkste voordelen zijn het gemak van 24/7 reserveren, selfservice, geen wachtrijen, nooit meer misgrijpen en langere openingstijden.

Enerzijds kan de medewerker van de servicebalie meer tijd en aandacht besteden aan mensen die echt hulp nodig hebben en anderzijds kunnen de studenten de middelen nu ook buiten acht uur ’s ochtends en vijf uur ’s middags lenen. Met name dat laatste wordt door de studenten als waardevol ervaren, omdat zij vaak ’s avonds nog doorwerken. Zij kunnen de openingstijden van de school nu beter benutten.”

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van deze uitleenmuur? Wij vertellen u graag meer over onze oplossingen.

Uitrol uitleenmuur ook op andere locaties HU

Bij de indeling van de uitleenmuren wordt gekeken naar welke middelen het voorgaande schooljaar zijn uitgeleend. Dit heeft per locatie invloed op de afmeting van de muur en de hoeveelheid grote en kleine lockers. De uitleenmuren bieden gemiddeld plaats aan zo’n zestig items.

Gestimuleerd door de positieve ervaringen uit de pilot, heeft de HU ook op vijf andere locaties een uitleenmuur laten plaatsen. Schelhaas: “De combinatie van meer service en minder kosten maakt dat wij deze oplossing ook graag op onze andere locaties willen uitrollen. De kostenbesparing zit in het feit dat wij onze flexibele schil overbodig maken. Wij snijden niet in het vaste personeel. Zij krijgen dankzij robotisering wél handen vrij en hebben meer tijd voor persoonlijke aandacht voor de mensen.

elektronische-lockers