Gemeentes en de slimme uitleenmuur

In veel gemeentelijke organisaties is flexwerken de standaard geworden, mede door de invloed van corona. Zo maken medewerkers steeds meer gebruik van flexplekken op kantoor en worden ze ook gestimuleerd om buiten het gemeentehuis te werken. Het efficiënt en eenvoudig uitlenen van bedrijfsmiddelen zoals laptops en sleutels is dan essentieel.

Efficiënt sleutel- en middelenbeheer

Bent u bekend met deze uitdagingen binnen uw gemeente, en zoekt u hiervoor een oplossing? Wij bieden verschillende oplossingen aan op het gebied van bedrijfsmiddelen- en sleutelbeheer.

Servicebalies druk met uitlenen en innemen

Bij veel gemeentes is de servicebalie belast met het uitlenen en innemen van sleutels en bedrijfsmiddelen. Dit is voor hen een tijdrovende, administratieve taak. Bovendien is het lastig om inzichtelijk te houden wie welke middelen of sleutels heeft meegenomen. Materialen of sleutels raken kwijt of zijn defect als ze worden ingeleverd.

Vaak kunnen medewerkers alleen tijdens openingstijden middelen of sleutels lenen of terugbrengen en moeten ze daarvoor soms lang in de rij staan.

Meer inzicht en minder administratie

Met de uitleenmuur van Nauta Connect heeft de servicebalie beter inzicht in waar de middelen en sleutels zich bevinden én minder administratieve last. Zo blijft er meer tijd over voor andere belangrijke (kern)taken.

Bekijk hoe Gemeente Utrecht de Nauta Connect uitleenmuur inzet voor het beheer van bedrijfsmiddelen.

Uitleenmuur met automatische uitgifte en inname

De slimme uitleenmuur van Nauta Connect biedt een innovatie oplossing voor dit probleem. Hiermee automatiseert u namelijk het innemen van middelen en sleutels volledig.

Medewerkers reserveren eenvoudig hun laptop of sleutel via het online reserveringssysteem. Daarna ontvangen ze een QR-code waarmee ze de spullen kunnen ophalen wanneer het hen uitkomt, zonder in de rij te staan.

Terugbrengen en defectmelden

Het retourneren van items werkt net zo eenvoudig en ook met een QR-code. En mocht een artikel defect zijn, dan meldt uw medewerker dit direct via het display bij de uitleenmuur. De ICT- of facility-afdeling ontvangt automatisch een melding, zodat er snel actie ondernomen kan worden.

 

Meer weten over het koppelen van uw systeem?

Werkt uw gemeente met Facility Management software of een toegangs-controlesysteem? Dan koppelen wij uw gebruikersgegevens, toegangspassen en andere relevante data uit uw bestaande systeem met de Connect software.

Uitgebreide reserveringsmogelijkheden

De Connect software bevat een reserveringsmodule waarmee uw medewerkers eenvoudig middelen kunnen reserveren en ophalen via een web-based app. Na de reservering ontvangen ze direct een QR-code per mail, waarmee ze toegang krijgen tot de locker. Dit systeem zorgt ervoor dat uw medewerkers nooit misgrijpen en biedt grote flexibiliteit, zelfs buiten de werkuren van de servicebalie om.

Ontdek de voordelen zelf

Bent u benieuwd hoe de slimme uitleenmuur van Nauta Connect het middelenbeheer binnen uw gemeente kan optimaliseren? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend advies.

Neem contact met ons op