Gemeente Waddinxveen is eind februari 2018 verhuisd naar een nieuwe locatie. Dit bijzondere pand, dat energieneutraal is, is op zo’n manier ontworpen dat ‘het nieuwe werken’ wordt gestimuleerd. Zo kunnen medewerkers gebruikmaken van flexplekken, vergaderruimtes boeken, informeel overleggen in het werkcafé of buiten het gemeentehuis werken. Vooral voor dat laatste zocht de gemeente een oplossing om de uitleen van bedrijfsmiddelen als laptops te vereenvoudigen en inzichtelijk te maken.
Deze nieuwe manier van werken vraagt om een efficiënt beheer van bedrijfsmiddelen
Deze nieuwe manier van werken vraagt om een efficiënt beheer van bedrijfsmiddelen, vertelt Tosca Brog. Zij is Coördinator Automatisering binnen de gemeente en verantwoordelijk voor de ICT: “In ons oude pand beschikten wij over meer dan genoeg werkplekken en dat doen we nu nog steeds. Het verschil is dat de medewerkers nu gestimuleerd worden om flexibel te zijn, zodat ze ook buiten het gemeentehuis kunnen werken.
De uitleen van deze bedrijfsmiddelen verliep ongestructureerd. De medewerkers van het gemeentehuis konden bij de facilitair medewerkers items lenen zoals laptops en fietsen, maar de wisselende roosters bevorderde de administratie niet. Dat in combinatie met de ongestructureerde administratie van de in- en uitleen resulteerde erin dat er regelmatig spullen kwijtraakten of te laat werden ingeleverd. Met het nieuwe pand, waar het nieuwe werken extra wordt gestimuleerd, is onze verwachting dat deze behoefte alleen maar groter gaat worden. Daarom wilden we dit graag professionaliseren.”
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van deze uitleenmuur? Wij vertellen u graag meer over onze oplossingen.
Gemeente Waddinxveen heeft die professionaliseringslag gevonden in de combinatie van de KeyConductor en de CapLocker. Met deze combinatie is het niet alleen mogelijk om middelen uit te lenen, maar ook sleutels. Brog: “Hierdoor kunnen wij naast laptops en iPhoneopladers ook fietssleutels en OV-kaarten uitlenen. Middelen die het nieuwe werken stuk voor stuk faciliteren. Met de QR-code die bij de reservering wordt ontvangen, kan het item bij de uitleenmuur worden opgehaald en ook weer teruggebracht.”
Waar een nieuwe, technische implementatie doorgaans veel tijd nodig heeft voordat het wordt omarmd door de gebruikers, waren de
medewerkers van de gemeente al snel te spreken over de oplossing. Brog: “Dat komt vooral door de herkenbare elementen die Nauta Connect gebruikt, zoals een QR-code. Natuurlijk helpt het ook mee dat mensen onafhankelijk zijn, zij hebben niemand meer nodig om een item te kunnen lenen. Ik verwacht dat de uitleenmuur de komende tijd meer en meer gebruikt zal worden. En ik ben apetrots dat ik deze innovatie samen met Nauta Connect binnen de gemeente heb kunnen realiseren.”
Met onze elektronische lockers en elektronische sleutelkasten zijn we actief in tal van sectoren zoals hogescholen, hotels, bewaking, geldtransport, zorgsector en de mobiliteitsbranche die elk om hun specifieke oplossing vragen.