Ziekenhuis Oost-Limburg werkt met slim sleutelbeheer

Het Ziekenhuis Oost-Limburg, kortweg ZOL is een toonaangevend en dynamisch ziekenhuis met vier campussen: Sint-Jan (Genk), Sint-Barbara (Lanaken) en Maas en Kempen (Maaseik) met ziekenhuisactiviteiten en Medisch Centrum André Dumont (Waterschei) met raadplegingen.

Als onderdeel van HospiLim, een netwerk van 11 Limburgse zorginstellingen, vervult het ZOL een voortrekkersrol, waarin het sterke en duidelijke doelstellingen formuleert. Eén van die doelstellingen is het verbeteren en vereenvoudigen van werkprocessen. Om dat te bewerkstelligen neemt de campus in Genk het voortouw door de sleuteluitgifte voor aannemers te optimaliseren.

De opstelling is zo slim opgezet dat een aannemer met een werkopdracht zich meldt bij aankomst, de werkbon afdrukt en automatisch de sleutel neemt

Lagere kosten en meer efficiëntie

Externe aannemers en technische ploegen spelen een belangrijke rol in de werking van het ziekenhuis. Op dagelijkse basis worden er werken uitgevoerd waarbij medewerkers een sleutel krijgen voor een specifieke opdracht. Voorheen was die uitgifte manueel, op basis van vertrouwen. Vaak dient een externe partij te wachten op het overhandigen van de sleutel door de bewaking, wat tijd en geld kost.

Werner Moors, projectingenieur elektriciteit, legt de lat steeds hoger en zocht naar een efficiënte manier om beter inzicht te krijgen in de tijdsbesteding van aannemers door sleutels vlotter toe te kennen. Omdat een ziekenhuis altijd actief is, moet dit 24/7 gebeuren.

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van deze duurzame sleutelkast? Wij vertellen u graag meer over onze oplossingen.

Duurzame sleutelkast met software

Hiervoor is een samenwerking gestart met Nauta Connect. In de eerste plaats werd gezocht naar een duurzame sleutelkast met software en koppeling met Ultimo. ZOL gebruikt Ultimo als platform om werkopdrachten toe te kennen. Verder was het van belang om een partij te hebben die meedenkt met sterke kennis en support in de Benelux.

“Nauta Connect voldoet aan deze hoge eisen en bovendien kan ZOL rekenen op een vast en deskundig aanspreekpunt” benadrukt Moors. “Dit is uitermate belangrijk voor een nieuw en belangrijk project zoals dit. De opstelling is zo slim opgezet dat een aannemer met een werkopdracht zich meldt bij aankomst, de werkbon afdrukt en automatisch de sleutel neemt.”

Na afwerken van de opdracht, wordt de sleutel teruggeplaatst in de sleutelkast. Hierdoor kan perfect de werkduur bepaald worden en geborgd of de sleutel tijdig terug is.

Ik wil graag meer informatie ontvangen over de elektronische sleutelkast

Naam(Vereist)