Hybride werken: hardware testen in een virtuele software-omgeving

Hybride werken: hardware testen in een virtuele software-omgeving

In de wereld van softwareontwikkeling is hybride werken de norm. Maar het afwisselend thuis en op kantoor werken brengt ook uitdagingen met zich mee. Vooral wanneer ontwikkelaars zowel met software als met hardware moeten werken. Het mee naar huis nemen van een complete elektronische locker of sleutelkast is tenslotte niet praktisch.

Hoe test je fysieke hardware wanneer je op afstand werkt? Laten we bekijken hoe ons software-ontwikkelteam hiermee omgaat.

 

Uitdaging van thuiswerken

Faysal el Bouaiadi, Chief Software Officer, vertelt:
“Bij ons op kantoor hebben we verschillende lockers en sleutelkasten staan. Super handig, maar we werken ook veel vanuit huis. Tot voor kort was dat lastig zo zonder de spullen bij de hand te hebben. Dus heeft mijn team virtuele hardware ontwikkeld! Hiermee bootsen we alles na: van de kastdeur openen of sluiten tot een sleutel uitnemen of terugbrengen.

Zo testen we alle mogelijke handelingen en scenario’s. En als er iets spaak loopt, passen we het direct in de code aan. Dit maakt het testproces realistisch én vlot.”

 

Efficiëntie op kantoor

Ook op kantoor is deze aanpak een uitkomst. Als alle ontwikkelaars aanwezig zijn, kan toch iedereen, zonder te wachten, aan de slag dankzij het gebruik van fake hardware.

Naast deze compleet virtuele manier van testen, heeft ons team ook een tussenvorm ontwikkeld, de ‘hardware krat’. Dit is een echte krat waarin de fysieke blades (rijen) met sleutelposities gemonteerd zitten. De krat past prima op het bureau, of het nu thuis of op kantoor is.

Software developer Lieuwe Visser:

“Het hardware krat heb ik met een kabel rechtstreeks verbonden met mijn laptop. Links op mijn scherm zie je de code die ik geschreven heb, rechts de virtuele sleutelkast. Ik meld me virtueel aan als gebruiker en open de kastdeur. Daarna stop ik bijvoorbeeld de sleutel in de sleutelpositie die groen oplicht in de krat. Zo doorloop ik alle handelingen en verbeter ik de software die ik aan het ontwikkelen ben.”

 

Meer weten?

Fake hardware maakt het leven van onze softwareontwikkelaars dus een stuk makkelijker en het werken een stuk efficiënter. Met een laptop, elektriciteit en internetverbinding kunnen ze overal aan e slag, of het nu thuis is of op kantoor.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op, we vertellen u graag meer over onze innovatie oplossingen.