Avans Hogeschool is een opleidingsorganisatie voor hoger onderwijs in Noord-Brabant, in 2004 ontstaan uit een fusie tussen Hogeschool ’s Hertogenbosch en Hogeschool Brabant. Avans Hogeschool heeft tegenwoordig vestigingen in Breda, Roosendaal, ’s Hertogenbosch en Tilburg. In totaal telt Avans Hogeschool 33.000 studenten en 2917 personeelsleden. Op Roosendaal na maken alle vestigingen sinds april 2020 gebruik van de slimme uitleenmuur CombiLocker.
In totaal heeft Avans Hogeschool vier CombiLockers afgenomen, inclusief de Connect software, het beheer- & reserveringsplatform, welke gehost wordt door Nauta Connect. Daarnaast zijn er verschillende koppelingen gemaakt met de door Avans gebruikte systemen voor het identificeren & autoriseren van de gebruikers. Online kunnen leraren en leerlingen een item reserveren en met de unieke QR-code die zij ontvangen kunnen zij de locker openen. Met de implementatie van de uitleenmuur bespaart Avans tienduizenden handelingen per jaar.
De slimme uitleenmuur draagt bij aan onze ambitie voor 2025 om de leerlingen en docenten zelfredzamer te maken
Om een nieuwe partner te vinden voor het efficiënter beheer van bedrijfsmiddelen hebben in eerste instantie meerdere referentiebezoeken plaatsgevonden, zoals bij de Hogeschool Utrecht, waar al een uitleenmuur van Nauta Connect stond. “Daar hebben wij onder meer een referentiebezoek gedaan”, verduidelijkt projectleider Daniël van Donselaar van Avans Hogeschool. “We zijn ook bij de gemeente Utrecht geweest. Tijdens die referentiebezoeken is ons oog op de CapLocker gevallen. Van tevoren hadden we een lijst opgesteld van eisen waaraan onze nieuwe partner moest voldoen. Nauta Connect voldeed aan de meeste eisen.”
De uitleenmuur werd meteen op vier locaties geïmplementeerd, namelijk op twee locaties in Breda, in ’s Hertogenbosch en in Tilburg. “Wellicht dat we in de toekomst nog lockers zullen plaatsen op andere locaties. Op dit moment gebruiken we de lockers vooral voor middelen als camera’s, laptops en opladers. In de toekomst willen we dit wellicht ook gaan doen voor academische gebruiksmiddelen zoals laboratoriumonderdelen, skeletonderdelen en verzorgingsmaterialen. We zijn bezig om de uitleenmuur nog voor meerdere doelen te implementeren.”
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van deze CombiLocker? Wij vertellen u graag meer over onze oplossingen.
Naast lockers bevat de slimme uitleenmuur ook de module KeyConductor om de sleutels voor leenfietsen te bewaren. Op termijn zouden daar ook sleutels voor deelauto’s bij kunnen komen. “De uitleenmuur in het algemeen draagt bij aan onze ambitie voor 2025 om de leerlingen en docenten zelfredzamer te maken. De gebruiker moet zelf de reservering plaatsen en het product uitnemen en terugplaatsen. De automatisering van het uitleenproces is zeer tijdsefficiënt. Zo hoeven wij als servicedesk nu geen mensen na te mailen als hun laptop of camera niet op tijd inleveren. Daar ging vroeger bijzonder veel tijd in zitten.”
Daan van der Hout van de ICT-helpdesk van de Avans Hogeschool: “Het systeem houdt bij wat er wordt uitgeleend en welke spullen er in de kluizen liggen. Dat gaat op deze manier heel netjes.” Zowel Van der Hout als Van Donselaar zeggen dat zowel medewerkers als studenten positief zijn over het gebruik van de CombiLocker. “Er gaan minder spullen verloren, vooral omdat we nu veel meer zicht hebben op wat er uitgeleend en binnengebracht wordt”, zegt Van der Hout.
Met onze elektronische lockers en elektronische sleutelkasten zijn we actief in tal van sectoren zoals hogescholen, hotels, bewaking, geldtransport, zorgsector en de mobiliteitsbranche die elk om hun specifieke oplossing vragen.